Бизнесът в Благоевград

Днес, през 2013 година все повече столичани инвестират в Благоевград. Кой в имоти, кой в бизнес, но наистина инвестициите идват предимно от столицата.

Благоевград - мол
Благоевград – мол

Това е така, тъй като Благоевград се обособава като един от най-динамично развиващите се градове в България. С малко население благоевградчани (73 000), но многото студенти, бизнесът днес е съвсем различен от преди десетилетие.

Днес в Благоевград има магазини за всичко, заведения за всеки, търговия за всяка нужда. Бизнесът в този планински град е добре развит благодарение на инфраструктурата и страхотното разположение. Много близо до столицата – София, близо до три граници – Македонската, Гръцката, Сръбската, както и на около 140 -170 километра от Пловдив – Третият по големина град в България.

Всички факти, изложени по-горе дават яснота и представата, че Благоевград е развит, ще се развива и ще расте само напред и нагоре.

Най-новата и атрактивна инвестиция на десетилетието в града може да се определи тази на Ларго Мол Благоевград. Това е най-големият мол в Югозападна България с много голяма разгъната площ. Сградата разполага с площ от 3800 квадратни метра. Европейският му облик можете да видите от Благоевградският сайт или в тази статия.

Друг интересен факт за бизнес климътът в Благоевград е най-новата сделка, осъществила се на територията на града, а именно – собственикът на Парадайз Център – София закупи голям офис, бишва банка, който планува да отдава под наем.  Сградата е аткрактивна, добре позната от миналото на града,  позната още като „Паякът”.

Много хора днес се питат, ще продължи ли да се развива Благоевград, или е достигнал пик, който никога няма да се възвърне, е ние можем да Ви уверим, че бизнес климатът се раздвижва, предстоят нови върхови позиции.

Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *