7 модни правила, които трябва да разбиете

drehiОбикновено, в света на модата и облеклото битуват правила, които трайно са се настанили в съзнанието на момичетата и дамите. Това обаче са стари правила, които колкото повече се насаждат, толкова повече се увеличава риска да се превърнат в суеверия. А това само може да попречи на някое ново съчетание на дрехи, цветове и модни аксесоари, което не само да бъде естетически красиво, но и напълно да разбива установените правила.

 

  • Първото старо модно правило, което незабавно трябва да се разбие е, чанта и обувки трябва да са съчетани цветово. Това вече е скучно. Те трябва да паснат с цялото облекло, а не да се търси постоянно съчетаване между двете. Какво ще стане, ако за всеки чифт обувки, търсите подходящата чанта!
  • Второ разпространено правило е, да не се носи черно с кафяво и тъмносиньо. Само че тези цветове са неутрални можете да ги носите във почти всяко съчетание. Дори и помежду им.
  • Не носете червено, ако сте червенокоса. Да, това правило също битува в света на модата, но не важи за всички. Напротив, просто трябва по внимателно да се избират нюaнсите на червеното, които ще включите в облеклото. Прекалено наситеното може да влезе в конфликт с цвета на кожата – това е единственото, за което да внимавате
  • Друго правило за разбиване е ‘забраната’ да се носят велурени и кожени дрехи през лятото. Странно е, защото най-хубавите ни аксесоари, като обувки, чанти, портмонета, са направени от кожа. Също така, едно късо кожено яке е страхотен тренд и защо трябва да го прибираме за 3 месеца.
  • Не носете чорапогащник с обувки с отворени пръсти. Това правило с удоволствие се разбива от жените.
  • Не зная дали хороскопът или някои древни учения го забранят, но и в модата битува правилото да не се смесват различни метали в един костюм – например, злато и сребро. Съвременните накити обаче включват толкова разнообразни решения, че няма защо да се притеснявате да използвате различни съчетания. Стига да бъдат в неутрална зона.
  • Едно от най-странните правила е да не се носи бяло след работен ден. Само че белите облекла, палта, чанти и дори обувки са 100% за всеки сезон и всяко време.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *