Фотографията като хоби и професия

Burda Moden Fotostudio, Aenne Burda Buch, nicht veröffentlicht.
Burda Moden Fotostudio, Aenne Burda Buch, nicht veröffentlicht.

В днешно време все повече ентусиазирани хора имат желание да практикуват своето хоби- фотографията. Първият въпрос, който си задават е каква камера да си купят. На пазара се предлагат най- различни модели и всеки трябва да прецени в зависимост от бюджета си. Най- добре е обаче да започнете с базова или среден клас камера, а не да се изхвърляте за най- скъпото. Така ще разберете какво обичате да снимате и в последствие ще решите каква камера или обектив да си вземете. Но ако имате желание да се занимавате сериозно с това, насочете се към определена марка, научете какъв набор от обективи и аксесоари предлага и т. н.

За оборудването ще ви трябва и подходяща чанта. Това е много важно, за да пазите техниката. Чантата не трябва да е много тясна, нито много широка. На пазара се предлага също голям избор от чанти и разници. Трябва да полагате грижи за вашата техника. Не носете камерата свободно в ръката, а винаги на врата. Почиствайте я със специални кърпи и препарати. Съвременните камери имат системи за прочистване, но въпреки това матрицата на камерата трябва да се чисти, тъй като по нея най- много се лепи прах. Почистването по нея е сложен процес, затова е добре да се доверите на професионалист.

Всеки фотограф трябва да има статив. Той е незаменим помощник. Не пестете за статив. Изберете висококачествен особено ако искате да се занимавате с продуктова фотография. Ако вземете евтин, той може да падне и да повреди вашата камера. Ако обичате да ходите пеша, изберете по- компактен и лек, но да бъде здрав и стабилен. Където и да отидете носете камерата винаги със себе си. Не се знае какво ще видите и ще ви е яд, че не сте го заснели. Наблюдавайте светлината, сенките, детайлите. Вземете си допълнително осветление. Фотографията се прави преди всичко със светлина. Снимайте постоянно, експериментирайте и най- вече се забавлявйте!

Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *