Стартирай бизнес с продажба на лаптопи

Лаптоп
Лаптоп

В днешно време бизнеса с техника е на изключително добро ниво и докарва много сериозни доходи. Много български компании са се специализирали в продажба на лаптопи и компютри. Нишата в момента е в разцвета си и е идеалното време да започнеш собствен бизнес.

Как протича целия план?

Финанси

Разбира се за да станеш един от големите играчи на пазара трябва да започнеш от нулата. Много добре би било да имаш някой заделен лев с който за закупиш компютри и лаптопи които да продаваш. Парите необходими за изработка на онлайн магазин, също са много, но в днешно време без интернет присъствие всеки бизнес започва бавно бавно да замира.

План за създаване

Основното нещо е да изградиш добър план, който да реализираш. В този случай връзката с някоя фирма за компютри и лаптопи втора ръка би била от огромно значение. от тя можеш да се запознаеш с пазара ид а закупиш компютри и лаптопи, които дда запълнят твоя онлайн магазин.

Персонал

Всеки голям бизнес се нуждае от своя качествен персонал. В последно време обаче, след кризата хората гледат максимално да се справят със всяка една поставена им задача. Това нещо е грешно!

Не може да искаш да развиваш бранд но да разпределяш множество длъжности на 2-3 човека. Бизнеса трябва да се развива. Започва се от най-ниско ниво йерархия. Преминава се през работа със хора ан свободна длъжност и хонорар, докато бизнеса не се разрастне и не наемеш цял екип.

Реклама

Рекламата е много важна. За един стартиращ бизнес онлайн рекламата е най-лесния и ефективен начин да спечелите потенциални клиенти. Забравете флаерите, брушурите и т.н. вече сме 21-ви век. Интернет е неделима част от живота на младите хора, а именно те използват техника.

Телевизионната реклама е изключително скъпа, както и рекламата с билборди. Едно перфектно решение е реклама в фейсбук и търсачката Google, която всеки българин използва за да търси нещо.

Пример за успешна рекламна кампания

Един чисто нов пример за добра рекламна кампания в интернет е онлайн магазина за лаптопи, компютри и техника – Notebook.bg. Те направиха рекламна кампания под мотото “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”. Идеята беше за определено време, (около 6 месеца май) да класирате свой сайт на първо място в търсачката Google.bg по тази фраза. Наградата на спонсора е голяма – 5 хиляди лева и един срахотен преносим компютър Acer. Така освен, че повдигнаха продажбите на лаптопите Acer  в магазина си, те си подсигуриха и много силни места в класирането за други дими в търсачката. Имат и много силно присъствие в социалните мрежи и форумите за техника и електроника. В момента стотици българи попадат на интересни статии съдържащи фразата “защо трябва да купим acer от www.notebook.bg” и наистина получават отговор на въпроса си.

Ако имате амбициите и Вашата бизнес идея да се реализира не се предавайте а следвайте и хващайте всяка възможност, която Ви се отдава!

Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *