Предимства и недостатъци на бърз заем до заплата

Бързите заеми до заплата са един от успешните кредитни продукти на съвременния кредитен пазар в България. По същество, това са бързи кредити отпускани на искатели търсещи спешно пари, които обаче не искат да се обвързват с дългосрочно погасяване, но биха искали да върнат взетата сума още със следващата си заплата.

Както всички други видове бързи заеми и този има своите предимства и недостатъци. Ето ги събрани най-общо, за да бъдете информирани.

Предимство и недостатък в едно на бързите кредити до заплата е това, че не можете да вземете много голяма сума пари. Тоест всяка небанкова компания, която предлага такъв вид заем, поставя максимална сума възможна за теглене, но тя не е голяма в сравнение с потребителските бързи заеми. Понякога това ограничение може да е от полза, защото може да прецените каква сума ще ви трябва да разрешите финансовия въпрос и която безпроблемно ще върнете с вноска когато вземете заплатата си.

Точно това е другото предимство. Ангажираността ви към кредиторите е само една или две вноски в рамките на месеца, когато вземете заплатата си. Този вид заеми по-лесно се планират, защото кредиторите лесно отпускат при доказване, че получавате редовно месечно възнаграждение.

Недостатък присъщ на бързото кредитиране е, че трябва добре да прецените сумата, която ще поискате, за да може след като я върнете със заплатата си, да ви останат пари и след това.

Предимство може да се яви ако кандидатствате за такъв заем за първи път, тъй като много от небанковите фирми предлагат той да бъде безлихвен. Тоест ще върнете само сумата, която сте взели. Може да има и някаква допълнителна такса, но сумата за връщане ще бъде точно толкова колкото сте получили.

 Много е странно как при този вид кредити едно предимство може да бъде недостатък и обратното. Всичко зависи от гледната точка към момента и от причината поради, която ви трябва дадена сума. Основата за получаване на такъв вид заем е заплатата, тя се явява едновременно предимство и ограничение. По-важното обаче е да сравните добре офертите, които са на пазара, за да изберете най-подходящия бърз заем до заплата.

Източник: https://creditportal24.com/

 

Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *