Какво да правим при липса на домоуправител


Ако по някаква причина във вашия вход не може да се избере домоуправител, трябва да се вземат съответните мерки. Липсата на човек, който да поеме грижата за етажната собственост не е малък проблем и изисква да действате решително. Опитайте се да убедите най-кадърните ваши съседи, че за всички ще бъде добре, ако те се нагърбят с този толкова отговорен пост.

Да, ясно е, че много хора ще използват различни оправдания, от вида на липса на време, а понякога и на желание. Въпреки това изборът на домоуправител е задължителен и не може да се пренебрегне. Управителят е човекът, който ще води домовата книга, ще организира общо събрание, и ще следи за правилното прилагане на Закона за управление на етажната собственост. Естествено, има и още цял куп задължения, за които ще отворим дума по-долу.

В един вход без домоуправител цари анархия. Много често се стига до скандали между съседите, заради наличие на силен шум или постоянни ремонтни дейности. Спорове има и относно външния ви на входа, чистотата, градинките и други подобни. Такива разправии няма да има, ако този пост се поеме от компетентен и сериозен човек с ясна визия за това, което трябва да се направи. По всяка вероятност във входа ви живее подходящата персона.

В случай, че не може да се намери добър домоуправител сред живущите във входа, то тази работа може да се повери на професионалист. За целта се насочете към услугите на фирмите, които предлагат управление на етажната собственост и ще излъчат точния кандидат за вашата кооперация. В този случай обаче, ще трябва да плащате съответната месечна такса за избрания пакет услуги.

В обобщение
Липсата на управител на общата собственост не е препоръчителна и за това започнете разговори с вашите съседи още днес. Накарайте ги да разберат, че имате нужда от личност, която да управлява входа и да се грижи за спокойствието на живущите в него. Ако не стигнете до адекватно решение, то не се колебайте да потърсите услугите на професионален домоуправител.

Полезно

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *