От какво да не икономисвате, ако правите ремонт

Annoyed couple calculating their finances during recession

Когато трябва да се прави ремонт на жилището, всеки се стреми да намали разходите до минимум. Има високи и ниски цени. Но евтиното понякога може да ви излезе по-скъпо. Има неща, от които е рисковано да пестите. Ето някои ремонти, които си струват навременната инвестиция.

Външни помещения, като балкони и тераси – не отлагайте техният ремонт, ако има нужда от такъв, когато се нанасяте в нов дом. Повреди по улуците и покрива – също. Не бихте искали оттам да тече вода при всеки дъжд. Така че, най-добре направете всичко още с нанасянето и не чакайте проблема да се появи.

Осветлението – друга важна част от дома ви

Погледнете, докато е време, какви кабели са прекарани, колко ключа има, дали след време няма да искате още лампи. В домакинството има уреди, които се нуждаят от повече ток. Сега е момента, при необходимост да прекарате кабелите за тях, защото след измазване и боядисване на стените – вече ще е късно.

Остъкляване на терасите – най-добре ще е да извършите този ремонт още в самото начало

Едно остъкляване има различни етапи и отнема време. Най-добре го направете, докато текат другите ремонтни дейности, успоредно, за да не се налага след време пак да ремонтирате.

Ако искате да вдигате нови стени и да промените някое помещение, няма да е лошо да се плануват нещата още в началото. Може да решите да разделите някоя стая на две, за да направите отделна стая за детето, например, помещение за гостите и др. Или да решите да съединявате две стаи в една – хола и кухнята, да речем. След време ще бъде много трудно, още повече, че при такъв мащабен ремонт, винаги се случва нещо непредвидено. Ще се налага да местите мебелите от едно място на друго, което не е приятна задача.

Изберете си ново жилище, което наистина ви харесва. Има достатъчно фирми и експерти, с чиято помощ да направите това.

Източник: АГЕНЦИЯ БГ

Полезно

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *