Най-скъпо струващите чанти

330Eдни от най-скъпо струващите чанти са конструирани от естествена кожа, брилянти и ще се изненадате – рециклирани елементи. Най-скъпата чанта е с логото Louis Vuitton, направена от отпадъци като бутилка от минерална, цигарена кутия, чаени пакетчета и стикери е с фантастичната цена 150хил. щатски долара.

Тази субкултура започва да се развива и да става известна в края на миналия век. Тя носи фантастични мотиви на кибернетиката и нововъведенията, но и отношението към Викторианската епоха. Тя комбинира следните съставни части: ретро футуризъм и изобретения, повлияни от научната фантастика, размиване на границите между минало, настояще и бъдеще, противопоставяне на грозната реалност с естетическите идеали.Характерни за приложното изкуство в този стил са инсталациите, статуетките, бижутата, аксесоарите и дрехите, направени от ненужни, използвани предмети и материали.

Техниката инспирира интериора, а архитектурата – инжинерството, онагледени чрез дизайна. Едни от първите имена в това течение са Хърбърт Уелс, Мери Шели, Жул Верн и Чарлз Дикенс повлияли го, то и днес използва детайли от творчеството им, които изразяват еклектиката между търсената естетика и бягството от антипатичната реалност.

Напоследък все повече скорост субкултурата „стиймпънк“. Не може да не сте виждали шапки от хартия, принтирани с малки симетрични дупчици. Или колиета от използван с някаква битова цел метал. Или рокля от сушени зеленчуци… Това течение промени нашите представи за изобретателност и време. Този стил, по начало е вид фентъзи, което ни пренася в развитото в технологично отношение, бъдеще. Дрехите в този стил са съчетание между светлина и метал, инспирирани от сантименталното задвижване на красивото минало.

Може и да изглежда трудоемко като изпълнение, но изработването на чанти и пластиката имат общи параметри и това са бягството от тривиалното и инерцията, артдеконструкция и  забавление.

Проектите, изработвани предимно от скрап, части от часовник, шевна или пишеща машина постоянно намират своите нови приложения за развитието на underground културата.

 

Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *