Мерки в банята срещу коронавирус

Мерки в банята срещу коронавирусОт известно време насам светът е в пандемична обстановка, която много промени навиците и ежедневната рутина на безброй хора по света и у нас. Сигурно не сте очаквали обаче, че ще намерите медицинска статия свързана с обзавеждане за баня. В той текст ще се ограничим до най-важните съвети.

 

Правилният етикет за баня винаги е важен, но е особено важен по време на пандемията свързана с COVID-19. Освен това може да има няколко допълнителни стъпки, за да обмислите добавяне на елементи в банята, които ще променят рутината на вашия етикет докато противоепидемичните мерки са на лице.

 

Изследванията показват, че антибактериалните повърхности помагат за неутрализиране на много вредни микроорганизми в банята. Едно обаче е антибактериална повърхност – има санитарен фаянс, който се прави от такива материали – друго е постоянната дезинфекция на повърхностите в банята. Второто към този момент е по-належащо защото дори и да закупите нов санитарен фаянс, който да е с антибактериални свойства, има още много повърхности в банята, които използвате и които трябва да подсигурявате.

 

Преди да пуснете водата, след използване на тоалетната чиния, трябва да се затвори капака. След като пуснете водата, трябва да измиете добре ръцете си. Трябва  да дезинфекцирате нещата, които докосвате преди да измиете ръцете си, като тоалетния бутон активатор на казанчето, дозатора за сапун и дръжката на смесителя.

 

Не носете телефона в тоалетната с вас. Знаете че той е като попивателна за всякакви бактерии, така че можете да си спестите риска. Създаването на специален режим за почистване на банята по време на ковид пандемията е ключово значение за сигурността на членовете в семейството.

 

Много е важно също така, да не превръщате мерките в психоза. Просто следвайте най-безопасните съвети. Те са дадени както от СЗО, така и от много други организации, които не спират да обновяват информацията относно как да се предпазим от коронавирус заразяване.

Източник: banya-bg.com

Полезно

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *