Гранитогрес

granitogresКогато се строи къща, повечето довършителни дейности се уточняват в последтсвие след завършването на грубия строеж. Повечето собственици облепят външните части с гранитогрес, тъй като това е материал с много възможности. За двора се използват плочи от грапав гранитогрес, който е изключително издръжлив на атмосферните условия и не се плъзга. Често се изплзва за фасада под формата на естествен камък, мрамор или друг ефект.

Облицовките от гранитогрес са изключително здрави. Те не се поддават на абсолютно никакви външни влияния и ако са залепени както трябва, могат да служат години наред.

Някои хора използват плочки гранитогрес не само за външна употреба, но и за вътрешна. Най- често се използва в банята. Но трябва да знаете, че този материал държи студено, което от една страна е добре, тъй като в горещите лета ще ви бъде полезен.

Освен че е здрав, в сравнение с естествените материали гранитогресът е много по-лек. Това му качество го прави предпочитано в новото строителство, тъй като се намалява тежестта върху носещите колони. През последните години няма нито една завършена обществена сграда като хотел или ресторант, в която да е вложен този материал. Често се използва за стълбища, тъй като осигурява безопасност, поради факта, че не е хлъзгав. Но освен това придава много стил и красота. Обикновено с полиран гранитогрес се правят настилки във фоайета и затова блестят толкова красиво. С полиран гранитогрес се облицоват и външните части на някои сгради, тъй като придава красота, но освен това служи и като добра изолация против влага.

В последно време гранитогресът се използва в почти всички спа центрове, където служи за облицовка. Може да го използвате и за вашата баня или друго мокро помещение, тъй като той е влагоустойчив. С помщта на този материал може да реализирате дизайнерско решение и да придадете на вашата баня една уникална и впечатляваща визия.

, Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *